Cum să economisești bani când călătorești

A venit cea mai așteptată perioadă a anului, sezonul estival, când aproape toată lumea pleacă undeva în concediu. Probabil te gândești deja cum să faci rost de bani pentru vacanță; chiar dacă alegi călătorii ieftine, tot trebuie să ai pregătite suficiente resurse financiare. Cu siguranță îți dorești ca vacanța aceasta să nu destabilizeze bugetul familiei, așa că noi îți oferim câteva sfaturi pentru a economisi bani când călătorești:

Mergi cu cortul

Cazarea reprezintă o parte însemnată din costurile unei călătorii, așa că nu ar fi rău să încerci să dormi în cort. Dacă ai strictul necesar la tine, vei vedea că e mai comod decât îți imaginezi.

Cumpără bilete din timp

Acest sfat nu se aplică doar la biletele de avion – și la tren ai reducere dacă achiziționezi biletele cu o anumită perioadă de timp în avans.

Cheltuie mai puțin pe transport

Transportul te poate face, de asemenea, să scoți mulți bani din buzunar; o soluție, pe lângă a cumpăra biletele în avans, este să folosești servicii de ridesharing – poți să te cuplezi cu alți turiști și să împărțiți o mașină, ceea ce va reduce costurile de transport.

Evită perioada de vârf

Prețurile sunt mai mari în sezon, plus că lunile de vară sunt și foarte călduroase. Multe persoane se duc în concediu în luna mai sau septembrie.

Găsește restaurante ieftine

De obicei, restaurantele aflate în apropierea unui obiectiv turistic au prețuri mai mari. Alege să mănânci la un popas pe drum, și vei cheltui mai puțin pe mâncare.

Nu folosi servicii de roaming

Când călătorești în afara țării, sună-ți familia și prietenii rămași acasă folosind aplicații mobile gratuite – dacă suni folosind serviciile operatorului de telefonie mobilă, vei plăti mult mai mult ca de obicei. De asemenea, atenție la Internet – folosește rețele wi-fi în loc de Internet-ul de pe mobil.

Ai rămas fără bani? Nu e nevoie să îți vinzi un obiect valoros sau să aștepți să îți trimită bani un prieten – alege un credit online de la Zaplo.ro! Poți aplica de oriunde având conexiune la Internet şi primeşti banii în contul tău bancar în 15 minute de la aprobare!